Titkok Háza Tudományos Élményközpont használatbavételi rendezvénye

2019. január 22.Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke köszöntötte a megjelenteket, kiemelte, a közös munka gyümölcse beérett, a központ felkészülten várja a fiatalokat. Dr. habil. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja elismeréssel szólt a központ kialakításának magas műszaki és tartalmi megvalósításáról. Biztosította az egybegyűlteket, hogy az oktatói gárda mindent meg fog tenni a magas színvonalú és élményközpontú oktatás érdekében.

Domokos Tamás a Magyar Városkutató Intézet ügyvezető igazgatója köszöntötte a projekt megvalósításában részt vett munkatársakat, kollégákat, együttműködő szervezeteket és vállalkozásokat. Hangsúlyozta az élethosszig tartó tanulás fontosságát. Beszélt a jövőbeli tervekről, az élményközpont bővítési lehetőségeiről. Kitért az oktatási módszertanra és koncepciókra is. Az ebédet követően, a rendezvény második felében, egy szakmai bemutató keretében a résztvevők kipróbálhatták a diákoknak szánt programok egy részét. A „Szabadulj okosan” program keretében kémia témaköréből válogatott kérdések segítségével kellett megfejteni a kijutást biztosító széf kódját. A Zora robot és a Dobot robotkar programozása, használata nagy érdeklődést váltott ki. Ezen kívül a drónokat is ki lehetett próbálni, megismerkedni aza alapvető funkciókkal. A csillagászati távcsövek működésének bemutatása, összeszerelése során élénk szakmai műhely alakult ki. A legnépszerűbb programnak a virtuális valóságot bemutató VR sarok bizonyult.

Összeségében elmondható, hogy a szakmai nyitórendezvény elérte célját. A tervezett programok bemutatása jól sikerült. A Titkok Háza Tudományos Élményközpont felkészülten várja a közreműködő iskolák diákjait.