Szakmai műhelykonferencia

2019. október 3.
A szakmai tanácskozás célja az országban elindult természettudományos élményközpontok eddigi működési tapasztalatainak áttekintése.

Természettudományos élményközpontok Magyarországon

Szakmai műhelykonferencia

 

A természettudományi élményközpontok létrehozásának általános célja, hogy elősegítse a természettudományos tárgyak népszerűsítését, az informális és nem formális tanulási lehetőségek bővítését, a korszerű, kísérletközpontú, élményszerű oktatás elterjesztését - és ezen keresztül fokozza a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítését. A kapcsolódó pályázati konstrukció támogatásának köszönhetően tizenkét természettudományi élményközpont kezdte meg a munkáját.

A szakmai tanácskozás célja az országban elindult természettudományos élményközpontok eddigi működési tapasztalatainak áttekintése, a projektek sikeres megvalósítását nehezítő problémák feltárása, esetlegesen közös válaszok keresése a problémákról, valamint a jó gyakorlatok kölcsönös megismerése.

A rendezvény időpontja: 2019. október 10. 10.00 óra

A rendezvény helyszíne: Titkok Háza Tudományos Élményközpont (Székesfehérvár Rákóczi u. 25.)

Köszöntőt mond dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, és Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

A műhelykonferencia EFOP-3.3.6-17-2017-00002 számú projekt keretei között valósul meg.