Itt az I. fehérvári egyetemi e-sport bajnokság

2020. október 5.


E-sport
E-sport2

E-sport bajnokság indul a Székesfehérváron működő egyetemek hallgatói számára a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében.

A COVID 19 pandémia miatt számos programot, eseményt kellett elhalasztani vagy törölni a felsőoktatásban, így idén ősszel például elmaradtak az egyetemi sportnapok is. A most meghirdetett bajnokság igyekszik ezt a hiányt pótolni, miközben új online sportközösségek létrehozását is segítheti.

Az I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokság részleteit sajtótájékoztatón ismertette dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Domokos Tamás, az Echo Network Zrt. vezérigazgatója Zámbó Áron László, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács elnöke és Tar Bálint, a Top Secret Team e-Club klubvezetője. 

Az egyetemi e-sport verseny célja, hogy a játékosoknak és csapatoknak szervezett videójáték versenysorozat kapcsán LOL, CS:GO és FIFA 20 játékokban az adott játékos közösségét megszólítsa, aktivizálja.

A verseny célja az is, hogy bemutassa az e-sportot, a játékokat és ezáltal elérje a fiatalabb célközönséget. A mérkőzések konkrét versenykiírás, illetve az adott játék szabályai, valamint a versenyen való részvételre előírt feltételek szerint zajlanak. Ezek elérhetők a www.titkokhaza.hu honlapon.

Az I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokságra az Óbudai Egyetem, a Corvinus Egyetem és a Kodolányi János Egyetem fehérvári karainak 18. életévét betöltött hallgatói nevezhetnek 2020. október 19. éjfélig a www.tsteclub.hu oldalon. Csapatjátékoknál az egész csapatot a csapatkapitány nevezi. Az összdíjazás negyedmillió forint. A bajnokság 2020. október 20-án indul, a döntőkre 2020. november 7-én kerül sor.  A program megvalósításához szakmai segítséget nyújt a Hunesz (Magyar E-Sport Szövetség) továbbá az ESPORT1.hu.