Tájékoztatás a táboroztatás során betartandó járványügyi megelőző szabályokról – Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében az idei évben a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani az alábbi járványügyi szabályok szigorú betartására!

A körülöttünk lévő világ megismerése, a jelenségek megértése életre szóló program. A Titkok Háza Tudományos Élményközpont abban segít, hogy ez izgalmas, aktív felfedezés legyen. Ismerje meg velünk a természettudomány új eredményeit, régi törvényszerűségeit, a tudományos és technikai vívmányok hatását mindennapjainkra! Székesfehérvár az ország fontos ipari központja, ezért nem csak az a célunk, hogy közelebb vigyük a műszaki és tudományos eredményeket az emberekhez, fontos küldetésünk az is, hogy a fiataloknak kedvet csináljunk a természettudományi és műszaki pályák iránt.

Az Echo Innovációs Műhely és az Óbudai Egyetem összefogásával, az Európai Unió támogatásával létrejött Titkok Háza sokféle élménypedagógiai foglalkozással várja látogatóit. Merüljön el a virtuális valóságban, építsen robotokat, ismerkedjen az atomenergia alapjaival, értse meg a hologramok működését, élje át a biológia csodáit, fürkéssze az csillagos égbolt titkait, vizsgálódjon a laborban – mindezt akár az oktatási intézmények munkáját is segítő kihelyezett természettudományos órák, témanapok, klubfoglalkozások, szakkörök, tehetséggondozó programok keretében.

Konfuciusszal valljuk: „Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem!”

Ready4STEM!
trófea ikon

Ready4STEM!
Okosabb, mit egy tizedikes?

Lezárult a Titkok Háza online vetélkedője, amelyen Fejér megyei középiskolások vehettek részt. A zárásig közel 3000 diák kapcsolódott be. Most ön is kipróbálhatja.

Két kislány és egy kisfiú mikroszkóppal vizsgál valamit
naptár ikon

Események

Érdekli a detektívtükrös terem, a természettudományos labor, a virtuális „dühöngő”? Kattintson az Események feliratra!
Az 300 négyzetméteres élményközpontban természettudományos órák, vetélkedők, versenyek és napközis táborok is vannak.

Fiúk és lányok tablettel tanulnak
kamera ikon

Fotók

Keresse fel galériáinkat, nézzen körül nálunk! Látnivaló van bőven, hiszen havonta 500 diákkal ismertetjük meg a természettudományokat 21. századi környezetben.

Operatőr videófelvételt készít egy kamerával
film ikon

Videók

A Titkok Háza eseményeit videók segítségével a világhálón is követheti, ezeket egy helyre gyűjtöttük össze.
Kattintson a Videók feliratra!

felhő ikon

Időjárási adatok

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Főépületének udvarára telepített időjárás állomásunk aktuális adatai.